Friss

RSS

Friss topikok

Linkblog

Karácsonyi attak

2011.12.23. 20:22 Irsa Albert

Ellenzéki parlamenti képviselőket állítottak elő a Kossuth téren.

 

Személyes szabadság megsértése bűncselekmény és más szabálysértések gyanújával állítottak elő több ellenzéki országgyűlési képviselőt december 23-án az országháznál. Az előállítottak között egyaránt voltak szocialista, LMP-s és a Demokratikus Koalíció képviselői, köztük Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke, illetve Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök. Mesterházy Attilát és képviselőtársait rendőri intézkedés akadályozása szabálysértés, míg a korábbi kormányfőt, és több LMP-s képviselőt személyi szabadság megsértése bűntett miatt hallgatták ki.

 

A dolog előzménye, hogy a délelőtt folyamán a Lehet Más a Politika több parlamenti képviselője testével próbálta megakadályozni a kormánypárti képviselők bejutását a parlament épületébe, ezzel a módszerrel próbálva hatni rájuk, hogy a szerintük súlyosan alkotmánysértő, és demokráciacsorbító törvényeket megszavazzák. A demonstráció alatt verbális és fizikai erőszakra is sor került, Vágó Gábort, az LMP képviselőjét az egyik kormánypárti képviselő fejbe verte aktatáskájával. A tiltakozó Lehet Más képviselőkhöz csatlakozott Gyurcsány Ferenc és pártjának több független képviselője is, így lettek Ők is rendőri intézkedés alá vonva.

 


 Pest megye politikusai, Szűcs Gábor és Sass Szabolcs is részt vettek a demonstráción

 

Tudósítónk 13 órától kísérte a helyszínen figyelemmel az eseményeket, nem sokkal megérkezése előtt történt a volt miniszterelnök elszállítása. (Teljes képgalériánkat megtekintheti ezen a Facebook linken.). A rendőrség egységei folyamatosan vitték el a demonstrálókat, miközben próbálták kiszorítani a némán tiltakozókat, köztük olyan pest megyei politikusokat, mint Sass Szabolcs, a Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom elnöke, és Szűcs Gábor, aki az MSZP érdi szervezetének elnök.

 

Ezt követően megjelent a Magyar Szocialista Párt országgyűlési frakciójának jelentős része, többek között Mesterházy Attila, frakcióvezető és Tóbiás József, aki Pest megye lakosait képviseli a törvényhozásban. A politikusok kivétel nélkül szolidaritásukról biztosították a demonstrálókat.

 


 Az MSZP frakcióból Tóbiás József (jobbra) is kijött a tüntetőkhöz

 

Néhány MSZP-s politikus megpróbálta megakadályozni a demonstrálók elszállítását, többen be is ültek a rabszállító autóba. Ennek az akciónak lett a következménye a rendőri előállítás, és a tizenegy honatya/honanya szabálysértés ügyében való kihallgatása. Őket órákon keresztül tartották bent a Gyorskocsi utcai rendőrségi fogdában, végül 16 óra után néhány perccel szabadon távozhattak. Ezt követően Mesterházy Attila és a többi MSZP-s politikus gyalog távozott, hogy csatlakozzanak a Kossuth téren 16 órakor elkezdődött demonstrációhoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pestmegyefigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr53491846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása