Friss

RSS

Friss topikok

Linkblog

Kőrösi körkép

2011.12.27. 10:53 Irsa Albert

Miközben a Fidesz választási kampányában beígért 13. és 14. havi nyugdíjról, fizetésről nem is álmodhatnak a közalkalmazottak vagy Pest megye nyugállományba vonult polgárai, úgy tűnik részben még is teljesül, sőt túlteljesül ez az ígéret. Igaz, csak Czira Szabolcs nagykőrösi polgármester, és helyettese Kustár Tamás esetében. Nekik ugyanis a Fideszes többségű Nagykőrös képviselő testülete lelkiismeret-furdalás nélkül szavazta meg nem csak a 13. 14. havi fizetést, de rögtön meg is toldották azt egy 15. havival. 

- Hogy fizethette ki ezt az önkormányzat? Törvényes ez? A Fidesz mindig magas lóról beszél, erkölcsi magasságokból bírál másokat, de szemrebbenés nélkül veszi fel a jutalmakat ahelyett, hogy közösségi célokra fordítaná, még ha jogszerűen vette is fel! – mondta el lapunknak véleményét Laura, két kislány édesanyja, aki nagykőrösi lakos.

 

Annál is inkább érthetetlen a város vezetőinek döntése, mert a sajtó és a média mostanában meglehetősen sokat foglalkozott Pest megye Fideszes vezetőivel. Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, nemrégiben pattant ki egy Azori-szigeteki utazással kapcsolatos botrány, de folyamatosan cikkeztünk a pest megyei iskolákban kikapcsolt fűtésről, valamint a megyei vezetés által felhalmozott tetemes adósságról is. Mindezek után azt gondolhatná bárki, hogy szerénységet fog tanúsítani bármelyik megyei vagy városi vezető a Fidesz Magyar Polgári Szövetség részéről, de úgy tűnik, az arrogáns hatalom a felháborodott hangokat nem veszi tudomásul.

 

 

Czira Szabolcs megdolgozik a honoráriumáért

 

A dolog azért is korbácsolhatja fel a kedélyeket joggal a Nagykőrösön, mert Polgármester úr és helyettese a városi főtér felújításában végzett áldozatos munkájukra hivatkozva fogadták el frakciótársaiktól az összegek megszavazását. Azonban az említett főtér rekonstrukciójának nem mindenki örül felhőtlenül. Ahogy arról a Heti Hírek Online internetes újság egyik írása beszámolt, a megfelelő helyismeret, és a körültekintés nélkül elvégzett megtervezés és kivitelezés olyan állapotot eredményezett a téren üzlettel rendelkező vállalkozók körében, hogy legtöbbjüket a csőd fenyegeti, de volt, aki már kénytelen is volt lehúzni a rolót. A terület és az ott található üzletek közvetlen megközelítése lehetetlenné vált, nem csak a vásárlók, még az oda árut szállítók részére is. Van olyan bolt, amit csak 200-300 méteres gyaloglással lehetne megközelíteni a legközelebbi parkolóhelyről, ezt természetesen a legtöbb vevő nem tudja vállalni, több tíz kilogramm tömeget kitevő bevásárlást követően.

 

Nagykőrös polgármesterének, Czira Szabolcsnak azonban nem ez az első homályos hátterű ügye regnálása óta. 2009-ben nepotizmus kapcsán került be neve a sajtóba, vagyis hogy rokonait és családtagjait jutatta különböző városi beruházásokhoz, megrendelésekhez. Így nyerte el például nászura, Szíjj László Nagykőrös útjainak felújítását közbeszerzési pályáztatás nélkül, 25 millió forint összegben.

 

Polgármester Úr egyelőre nyugodtan ülhet a jutalmán a biztos Fideszes városi képviselői többséggel a háta mögött, de a következő választások alkalmával bizonyosan erről is el kell tudnia majd számolni a választói előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestmegyefigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr443498433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása