Friss

RSS

Friss topikok

Linkblog

Eléri a szokatlan időjárás a megyét?

2012.02.03. 03:00 Irsa Albert

Ellentétes hírek láttak napvilágot Pest megye a napokban várható időjárásával kapcsolatban. Míg megyei kormányhivatal az MTI-nek arról számolt be, hogy szokatlanul erős lehűlésen kívül nem fenyegetik extrém időjárási körülmények az elkövetkező napokban Pest megye lakosságát, és védelmi bizottság szerint; a hó mennyisége várhatóan nem haladja meg az 5-10 centimétert, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint akár 15–25 centiméteres hó várható a főváros és térségében.

A megyei védelmi bizottság keddi, rendkívüli ülésén a beszámolókból kiderült, hogy az arra illetékesek az extrém helyzetekre is felkészültek, ám Pest megyében valószínűleg nem kell olyan időjárási viszonyokra számítani, mint amilyenek az ország más területein várhatóak - tudatta a kormányhivatal. A közlésnek teljesen ellentmond az index.hu csütörtök esti közlése, amelyben szintén az OMSZ-ra hivatkozva prognosztizálnak jelentős havat a megye területére.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat regionális szakembere szerint a térségben pénteken várható a legalacsonyabb, mínusz 15 fokot is meghaladó hőmérséklet.

A közleményben beszámoltak arról is, hogy az ülésen Tarnai Richárd kormánymegbízott átvette a védelmi bizottság elnöki tisztét a posztról leköszönő Szűcs Lajostól, a megyei közgyűlés elnökétől, majd Benkovics Zoltán, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, illetve a társszervek képviselői tájékoztattak a rendkívüli időjárással összefüggő esetleges teendőkről.

(MTI, Index, Pest Megye Figyelő)

A bejegyzés trackback címe:

https://pestmegyefigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr824051587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása