Friss

RSS

Friss topikok

Linkblog

Szigetelő Fideszesek

2011.12.07. 10:44 Pilis Csaba

A címet látva a kedves olvasók azt gondolhatják, hogy Pest megye Fideszes urai végre valami hasznosat is csinálnak. Az ősz eleji fűtetlen közintézmények helyzetét hőszigeteléssel próbálják javítani. S a kedves olvasónak megjelenik lelki szemei előtt Szűcs Lajos és brigádja, amint szigetelőcsíkot ragasztanak a huzatos ablakrészekbe, vagy külső fali szigetelést helyeznek el az egyik jelenleg hűtőkamraként üzemelő általános iskola homlokzatán.

Ám ne higgyenek a szemüknek, a látszat csal, a „szigetelés” szó most egészen más értelemben jelenik meg.

A megyei vezetők, Pest megyéből és hazánk más tájairól – egészen pontosan 12 egy tucat – köztük természetesen Szűcs Lajos, közpénzből vett részt az Európai Régiók Gyűlésének éves konferenciáján, nem máshol, mint az Atlanti-óceánon fekvő, Portugáliához tartozó Azori-szigeteken. Ezek a szigetek egyébiránt nem valami kopár sziklák, vulkanikus kiemelkedések, esetleg nem valamelyik nagyhatalom hadászati kísérletei után ottmaradt sugárzó zónák. Nem, az Azori igazi földi paradicsom, s ide jár konferenciázni Szűcs Lajos és tsai. Az ott tartott közgyűlésnek fő témája a cigány stratégia volt, hiszen fontos dolog látni, hogy hová nem fognak soha eljutni a Pest megyében, mélyszegénységben élő roma és nem roma honfitársaink.

Csodálkozásra azonban nincs ok, ez a Fideszes adminisztráció már 1998-2002 között tartó sajnálatos regnálásuk alatt is bebizonyította, hogy arroganciájuknak, nagyképűségüknek nincs határa. Míg a megye lakosai éheznek és fáznak, a költségvetés sosem látott hiánnyal néz szembe, addig Szűcs Lajos Fideszes megyei közgyűlési elnök, a dabasi választókörzet országgyűlési képviselője az Önök pénzéből egy óceáni szigeten sütteti a hasát. Feltételezzük a legjobbakat, hogy miközben a sziget strandján üldögéltek, azért néha eszükbe jutottak az éhező-fázó, tankönyv nélkül maradó pest megyei gyermekek, az elbocsátott közalkalmazottak, és egy fájdalmas „- Jaj, szegények!”- felkiáltás mellett kortyoltak egyet az egzotikus koktéljukból az egészségükre.

 

Itthon kabátban, az Azori-szigeteken fürdőnadrágban

Érdekes momentum, hogy a Fidesz néhány – elsősorban fővárosi prominensének – korábban averziói voltak szigettel, mint földrajzi képződménnyel kapcsolatban. Néhány évvel ezelőtt Tarlós István, akkori III. kerületi, jelenlegi főpolgármester, és túlparti barátja az újpesti Derce Tamás mindent elkövetett, hogy bezárassa a Sziget Fesztivált. Az idők változnak, nincs mit csodálkozni, egyszer betiltani akarják a szigetet, manapság már odautaznak konferenciázni. Van ilyen.

Miután a botrány kirobbant, Lázár János a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője is megszólalt, helytelenítette a dolgot, lévén a renitens 12 tagja az országgyűlésnek is, és megígérte, hogy a „szőnyeg szélére lesznek állítva”. Azért ha én volnék Lázár Úr kommunikációs tanácsadója ezt a szőnyeges hasonlatot biztosan nem javaslom neki, hát ha valakinek eszébe jut egy nem sokkal korábban kirobbant botrány, Köztársasági Elnök Úr rezidenciájára milliókért beszerzett szőnyegek (és más luxuscikkek) ügye.

No, mindegy, Lázár János gondolta bebizonyítja, hogy akinek van valamije, az annyit is ér. A tehetős Fideszes prominensek kaptak egy „ejnye-bejnyét”, s az ítélet szerint saját zsebből jótékony célra kell felajánlaniuk a fényűző utazásra elköltött pénzt. Frakcióvezető Úr! Egy baj van csak! Ha a 2002-2006 közötti ciklus baloldali megyei vezetői tettek volna hasonlót (Nem tettek. A szerző.), Önök azonnal ügyészségért, rendőrségért, bilincsért és rabosításért kiáltottak volna. Azt gondolom, abban mindenképpen megegyezhetünk, hogy a lopás az lopás. Ha ezeknek a soroknak az írója ellopna, mondjuk egy új, luxus noteszgépet ahhoz, hogy megírja ezt a cikket, de mikor lebukna, felajánlaná, hogy kifizeti a lopott érték árát, erős a gyanúm, hogy a rendőrök egy megnyugtató idegorvos mosolyával az arcukon csóválnák meg a fejüket, hogy hát ugyan, ez nem így működik. Bizony, Lázár Úr, ez nem így működik!

Az egyetlen megoldás, hogy ha az érintettek lemondanak a mandátumukról, és önként állnak elébe a büntetőjogi felelősséget vizsgáló eljárásnak. Tegye a dolgát, frakcióvezető Úr! Mert a választók nem felejtenek.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://pestmegyefigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr13445058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása